Välkommen till SAL SAV ILL E.com Hallå där alla världens salsadansare. Den här sidan berättar lite om mig, mina videos och min webbsida, Salsaville.com.

Jag har ännu inte haft tid att översätta hela min sida till andra språk, men jag har förberett den här miniguiden på svenska med hjälp av Anna. Jag vet att det inte finns så många svenskar som inte redan kan engelska, men till dig som inte känner dig helt säker; förhoppningsvis kommer den här introduktionen på svenska att hjälpa dig att förstå vad dom andra länkarna (som är på engelska) handlar om.

Eric "El Cubanito" Freeman:

Jag växte upp i Teaneck, New Jersey, USA. Trots att jag bodde endast 20 minuter från den moderna salsans födelseplats, New York City, visste jag inte ens att salsa existerade. År 1991 hade jag ännu inte bekantat mig med salsa, fastän jag hade tillbringat tio månader i Latinamerika på en 9000 km lång cykelresa från San Francisco, CA till San Jose, Costa Rica.

När jag kom tillbaka från cykelresan flyttade jag till Boulder, CO (där jag nu bor) och trillade mest av en slump in på en latinamerikansk danskurs våren ´93. Då började jag också gå ut på Boulders enda latinamerikanska dansklubb. Ungefär ett år senare hände något, och jag blev helt såld. Sedan dess har jag dansat nästan varje dag och lärt mig allt jag kan om musiken och dansen. Jag har utförligt studerat salsa i NYC, har åkt på ett flertal resor till LA och har tillbringat mer än tio månader på Kuba för att studera dans. I februari ’99 gjorde jag min första video, "Cool Moves Revealed" med Edie Lewis "The Salsa Freak". Sedan dess har jag gjort ytterligare sex videos och jag har även rest till Europa tre gånger det senaste året för att ge workshops. I framtiden hoppas jag att salsa kommer att fortsätta växa och föra mig till nya och spännande platser världen över.

Klicka här för att kolla in min CV.  För info om mina turnéer, klicka här . För att registrera dig på min mejlinglista, klicka här . Listan används bara för att annonsera ut nya produkter, eller för att berätta för dig om nya intressanta saker på min webbsida. Jag ger aldrig ut listan till någon annan. Mejla mig om du har frågor (var snäll och skriv på engelska eller spanska) eller om du vill diskutera eventuella workshops i din stad.

Generell information om videobanden:

Just nu säljer jag åtta olika salsa instruktionsvideos. En översikt över alla åtta finns här .  På denna länk har varje video en "Guide" som är en lista av alla turer tillsammans med noteringar som skall hjälpa till att förklara och komma ihåg turerna. Varje video har också några liveklipp. För att kunna titta på klippen behöver du QuickTime. Det finns nog en god chans att du redan har Quicktime, i så fall funkar allt automatiskt. Om du inte har det, klicka här , för att ladda ner det gratis.

Mina instruktionsvideos riktar sig till dansare på medel och avancerad nivå. Du bör redan vara bekant med grunderna i salsa. Mina videos vänder sig till folk som vill lära sig många turer från olika stilar. Jag är ingen stor fan av koreograferad salsa. Med sällsynta undantag kan man föra och följa alla turer på videobanden. Det betyder att så fort du och din parter är bekanta med turerna kan ni köra dom om ni bara är duktiga på att föra och följa.

Banden jag instruerar på är på engelska. Mängden talade förklaringar har minimerats så mycket som möjligt. Istället visas varje tur tydligt medan jag räknar "1,2,3,...5,6,7.". Jag anser att du inte behöver kunna flytande engelska för att kunna lära dig från banden. På banden som jag inte instruerar, "Salsa a la Cubana" serien, räknas det på engelska precis som på de övriga banden, men förklaringarna sägs på spanska av de kubanska dansarna. Även här har dock mängden talade förklaringar minimerats så mkt som möjligt. Allt som sägs finns också översatt till engelska på min webbsida.

Videobeställningar:

För att beställa videobanden, klicka här .  Klicka sedan på länken "Order by Credit Card". Då kommer du till en sida som listar alla videos. Varje video kostar $30 i ’NTSC’ och $33 i ’PAL’. Vad är ’NTSC’ och vad är ’PAL’? – Det är olika format som används på VHS band i olika länder. USA, Kanada, Latinamerika och Asien använder NTSC. Europa, Australien och Nya Zeeland använder PAL. För att beställa, klicka på respektive "order"-knapp. Frakt utanför USA och Kanada kostar $14. Detta är den totala fraktkostnaden oberoende av hur många videos du beställer. Jag sänder ut inkomna beställningar ungefär en gång i veckan. Paketen skickas oftast med "Global Priority Mail". Detta tar normalt mindre än en vecka, men ibland kan det ta upp till två veckor för paketet att nå fram.

Beställ säkert med kreditkort:

Många människor drar sig för att ge ut sitt kreditkortsnummer över webben. Jag anser att detta är säkert så länge webbsidan är SSL krypterad. Sidan är krypterad om du ser ett hänglås längst ner. På Netscape Navigator ser det ut så här  . På Internet Explorer ser det ut så här  . Se alltid till att du ser dessa symboler på sidan där du skriver in ditt kreditkortsnummer. Då vet du att numret krypteras vilket innebär att det är väldigt svårt för någon att stjäla det. Om du istället ser  i Netscape vet du att ditt kreditkortsnummer inte skyddas. I Explorer ser du ingen hänglåssymbol alls om sidan inte är krypterad. (Kom ihåg att endast sidan där ditt kreditkortsnummer skrivs in behöver vara krypterad). Dom flesta webbsidorna du besöker är märkta med hänglåset, men inte alla. Salsaville.com är SSL krypterad så det skall inte vara några problem.
 
 

Cool Moves Revealed (1 video)

Min första video, "Cool Moves Revealed" är filmad tillsammans med den berömda Edie Lewis, "The Salsa Freak."  Det är huvudsakligen en LA style video, med vissa inslag av New York och kubanska turer. Vi demonstrerar också hur man dansar på alla slag i musiken, dvs på "ettan", "tvåan" (det finns två olika sätt), på "trean" och på "fyran". Det finns totalt 60 turer på bandet och det är 60 minuter långt.

Generell beskrivning (tillsammans med en lista över alla turer)
On-Line videoklipp
Rekommendationer från folk som redan köpt videon
 


 

"Hot Moves for the Salsa Addict" Video Series (2 videos)

Dessa är en fortsättning på "Cool Moves Revealed", och dom är filmade med min danspartner Lauren Mones.

 
Generell Beskrivning
On-Line videoklipp
Rekommendationer från folk som redan köpt videon
Lista över turerna (klicka på respektive bild för att får guiden för den volymen)

 

"Salsa a la Cubana" Video Series (3 videos)

Dom här videobanden filmade jag på Kuba, med kubaner som dansar autentisk street-style salsa. Serien utgörs av tre band:

Generell beskrivning av "Salsa A La Cubana" serien
Generell beskrivning av "Demonstrational Video "
Generell beskrivning av Instructional Video#1
Generell beskrivning av Instructional Video#2
On-Line videoklipp (klicka på bilden till respektive video)

Rekommendationer från "Demonstrational Video"
Rekommendationer från Instructional Videos (#1 and #2)

Lista över turerna i Instructional Video #1
Lista över turerna i Instructional Video #2