Velkommen til SALSAVILLE.com 


Hallo alle salsadansere over hele verden. Denne web-siden forteller deg litt om meg selv, mine salsavideoer, og min web hjemmeside(web-siten), www.salsaville.com.

Jeg har ikke hatt tid til oversette hele web-siten til ditt språk, men jeg har laget en mini-guide på norsk med hjelp av min venn og fan Terje Aastorp.  Forhåpningsvis vil du ved denne lille introduksjonen på norsk få en god forståelse for web-siten, slik at de andre sidene (som er kun på Engelsk) vil være lette å forstå.
 

Eric "El Cubanito" Freeman:

Jeg vokste opp Teaneck, New Jersey, USA. Selv om jeg bodde bare 20 minutter i fra fødestedet til den moderne salsaen, New York City, så visste jeg ikke engang at salsa eksisterte. I 1991, tiltross for at jeg tilbragte 10 måneder i Latin Amerika på en 9000 km lang sykkeltur fra San Francisco, California til San Jose, Costa Rica, hadde jeg fortsatt ikke blitt eksponert for noe salsa.

Da jeg kom hjem etter denne turen flyttet jeg til Boulder, Colorado (hvor jeg nå lever), og for det meste av ren tilfeldighet , tok jeg et kurs i Latindans våren 1993.  Jeg begynte da å gå på Boulder's eneste latin-dans-klubb. Omtrent ett år senere, skjedde det noe, og jeg ble avhengig av salsa (Salsaholic). Siden da har jeg danset så og si hver dag og forsøkt å lære meg så mye som mulig om dansen og musikken. Jeg gjorde omfattende studier av salsadansing i New York City, og reiste mange ganger til Los Angeles, og tilbrakte til sammen over 10 måneder på Cuba for å studere de cubanske røttene til dansen. I Februar 1999, lagde jeg min første video, "Cool Moves Revealed" sammen med Edie Lewis, "The Salsa Freak." Siden da, har jeg laget 6 videoer til, og jeg har vært på Europa-turne 3 ganger i det siste året for å gi work-shops. Forøvrig har jeg vært to ganger i Norge. I fremtiden, håper jeg at salsaen vil fortsette med å hjelpe meg til nye spennede steder og mennesker over hele verden.

Klikk her for mitt resyme.  For informasjon om tidligere og fremtidige turneer, Klikk her. For å tilslutte deg mailing-listen, Klikk her. Denne listen blir bare brukt for å bekjentgjøre nye produkter, eller for å fortelle deg om nytt og intersant innhold på min web-site. Jeg vil aldri gi denne listen til noen andre. Email meg for å spørre alle slags spørsmål (men det må være på engelsk eller spansk) eller for å forespørre om å sette om en work-shop i din hjemby.
 

Generell informasjon om videoene:

Jeg har for øyeblikket 8 instruksjons-videoer i salsa for salg. Hovedsiden for alle videoene er: klikk her.  Hver video har en "Guide" som er en liste over alle turene, sammen med en notasjon til hjelp for å forklare og huske turene. Hver video har også noen on-line video snutter.  Du trenger QuickTime software for å se disse på din PC. Men, det er stor sannsynlighet for at du allerede har Quicktime installert, og at video-snuttene vil vises uten videre.  Hvis ikke, klikk her, for å downloade en gratis versjon.

Min nåværende video-serie er for videregående og avanserte dansere.  Du bør være kjent med det grunnleggende i salsadansing. Videoene er ment for mennesker som vil lære mange nye turer i forskjellige stilarter. Jeg driver ikke med "koreografert-stil-salsa".  Med meget få unntak, så er alle turer "førbare" og "følgbare". Dette betyr at med en gang din kjenner turene, så kan de utføreres utelukkende ved hjelp av god føring.

Videoene som jeg instruerer er på engelsk.  Men, forklaringer holdes på et minimum.  Isteden, er hver tur klart vist mens jeg teller "1,2,3,...5,6,7." Så det skal gå bra med normale engelsk-kunnskaper.  På de videoene som jeg ikke instruerer , "Salsa a la Cubana" video-serien , er det telling på Engelsk som de andre videoene, men forklaringene er på Spansk av de kubanske danserne. Men, det er veldig lite verbal forklaring på disse.  I tilegg så er alt de sier på spansk oversatt til engelsk på min web-site.

Bestille videoer:

For å bestille videoer, Klikk her.  Klikk deretter på linken, "Order by Credit Card."  Den vil bringe deg til siden med en liste over alle videoene. Hver video koster $30 in 'NTSC', og $33 in 'PAL'(som du må bruke i Norge).  Hva er 'NTSC' og 'PAL'? -- de er forskjellige formater som brukes i forskjellige landf for VHS-videotape. USA, Kanada, Latin Amerika, og Asia bruker 'NTSC.'  Europa, Australia og New Zealand benytter 'PAL.' For å bestille , klikk på den "order button" som samsvarer med den videoen du ønsker.  Forsendelse utenfor USA og Kanada, koster for tiden $14.  Dette er toalkostnaden uavhengig av antal videoer. Jeg sender ut alle video-ordre omtrent en gang pr. uke. Forsendelsen skjer vanligvis ved "Global Priority Mail."  Dette tar ofte mindre enn en uke, men noen ganger kan det ta opptil to uker.

Bestille trygd med kredittkort:

Noen er bekymret om sikkerheten med å oppgi kredittkort-nummer på internett.  Jeg tror dette er trygd så løenge det er SSL-kryptert.  Dette er tilfelle hvis du ser et hengelås-symbol nederst på din web-leser.  For Netscape Navigator, synes den som  .  For Internet Explorer, synes den som .  Forviss deg om at disse symbolene finnes på de sidene som du oppgir kreditkort-informasjon på.  Da vet du at kreditkortnummeret ditt blir kryptert og det vil bli meget vanskelig for noen å få tak i det.  hvis du isteden ser,  for Netscape da vet du at kredittkort-informasjonen ikke blir beskyttet.  For Micorsoft Explorer, så vil du ikke se noe hengelås-symbol i det hele tatt hvis siden ikke er kryptert. (Husk, bare de sidene hvor du oppgir kreditkortnummeret trenger kryptering.) På de fleste web-sitene du besøker vil se disse symbolene, men ikke på alle.  Salsaville.com er SSL-kryptert, så det bør ikke være noe problem.
 
 

Cool Moves Revealed (1 video)

Den første videoen jeg lagde, "Cool Moves Revealed" er med den kjente Edie Lewis, "The Salsa Freak."  Det er for det meste en video med turer i Los Angeles stil, men med noen New York og Kubanske turer også. Vi demonstrerer også dansing på alle forskjellige slag i musikken:  "på 1", "på 2" (to forskjellige måter), "på 3", og til og med "på 4."  Det er totalt 60 turer på denne videoen og den er 60 minutter lang.

Generell beskrivelse (sammen med en liste over turer)
On-line video-snutter
Vitnemål fra andre som allerede har kjøpt videoene
 


 

"Hot Moves for the Salsa Addict" Video-serie (2 videos)

Dette er oppfølgere til "Cool Moves Revealed" videoen, filmet sammen med min dansepartner, Lauren Mones.


Generell beskrivelse
On-line Video Clips
Vitnemål fra andre som allerede har kjøpt videoen
Liste over turer (klikk på hvert bilde for å få en guide for hvert volum)
 


 

"Salsa a la Cubana" video-serie (3 videoer)

Dette er videoer som jeg har filmet på Cuba av kubasnke dansere som danser ekte street-salsa. Det er 3 videoer:

Generell beskrivelse av "Salsa a la Cubana" video-serie
Generell beskrivelse av Demonstrasjons-videoen
Generell beskrivelse av instruksjons-video#1
Generell beskrivelse of instruksjons-video#2

On-line video-snutter (klikk på bildet for hver video)

Vitnemål fra andre som allerede har kjøpt demonstrational-video
Vitnemål fra andre som allerede har kjøpt videoen instruksjons-videoen (#1 and #2)

Liste over turer på instruksjons-video #1
Liste over turer på instruksjons-video #2